Gevolgen ‘uitvinken’ bij de Gecombineerde opgave 2015

Er komt in de Gecombineerde opgave 2015 geen mogelijkheid om opgegeven subsidiabele percelen uit te sluiten van de toekenning van betalingsrechten.

Op basis van het opgegeven areaal subsidiabele grond in 2015 worden betalingsrechten toegekend. Over dit areaal wordt ook de overgangsbetaling verdeeld.
In situaties waarbij de grond niet de gehele overgangsperiode in gebruik is (tot en met 2018), kan dit tot gevolg hebben dat de overgangsbetaling niet volledig wordt uitbetaald. Dit kan dus nadelig zijn voor bedrijven die een gedeelte van hun oppervlakte vóór 2019 weer kwijtraken en waarover geen (financiële) afspraken gemaakt worden ten aanzien van de overgangsbetaling over de jaren tot en met 2018.
Indien percelen toch worden ‘uitgevinkt’, ontstaan wel rechten (inclusief overgangsbetaling) die in 2015 niet worden uitbetaald.
In de Gecombineerde opgave 2015 komt wel een mogelijkheid om op percelen die niet aan de voorwaarden voldoen (niet-subsidiabel zijn), geen betalingsrechten aan te vragen (‘uitvinken’).
Als een perceel in de ogen van RVO onterecht is uitgevinkt voor de toekenning van betalingsrechten, worden hierop wel betalingsrechten toegekend. Hierover wordt dan ook de overgangsbetaling verdeeld. De op deze grond toegekende betalingsrechten worden niet uitbetaald, omdat de gebruiker deze niet heeft aangegeven voor uitbetaling.
Als gevolg van deze werkwijze kan het onterecht uitvinken van percelen aanzienlijke financiële gevolgen hebben.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer