Boeren willen alternatief voor onderbemaling

Waterschap Zuiderzeeland kan in verband met de bodemdaling in de Noordoostpolder niet blijven doorgaan met onderbemaling. Boeren in het gebied willen een oplossing voor de toenemende wateroverlast die dat tot gevolg heeft.

Akkerbouwer Co van de Dries in Nagele vindt dat de opstelling van Zuiderzeeland begrijpelijk, maar pleit er wel voor dat nu in samenwerking met de boeren verder wordt gezocht naar alternatieven.

Hij denkt zelf aan een meer flexibel peilbeheer en misschien op lange termijn ook nog een functie in het kader van blauwe diensten.

VVD-delegatie

Van de Dries deed zijn verhaal donderdag tegenover een delegatie VVD-kandidaten voor het waterschapsbestuur. Zowel provincie Flevoland als het waterschap heeft eerder verklaard dat op lange termijn de bodemdaling alleen kan worden tegengegaan als het voortdurend verlagen van het grondwaterpeil wordt gestopt.

Gebiedsonderzoek

De bij het bezoek aanwezige heemraad Jaap Naaktgeboren wees op het belang van een goed gebiedsonderzoek op basis waarvan maatregelen kunnen worden genomen.

Verder wees hij op de eigen verantwoordelijkheid van de boeren wat betreft de waterafvoer op kavelniveau. 'Houdt uw slootbodem schoon en zorg voor voldoende slootprofiel.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer