Fusieplannen Danish Crown en Tican

De Deense vleesconcerns Danish Crown en Tican willen fuseren. De twee coöperaties willen hun activiteiten onderbrengen in een gezamenlijke onderneming.

Fusieplannen+Danish+Crown+en+Tican
© NVT

Danish Crown en Tican zijn beide internationaal actief. De bedrijven halen een belangrijk deel van hun omzet buiten Denemarken en ook een behoorlijk deel buiten de Europese Unie.

Ook na de fusie blijft het bedrijf nog steeds een kleine partij op de Europese vleesmarkt, menen de twee ondernemingen. Wanneer de leden de fusie goedkeuren, krijgen de leden van Tican een vergelijkbare positie in het nieuwe bedrijf als de leden van Danish Crown.

Bedrijfsprofielen

Tican sloot het boekjaar 2013/2014 af met een omzet van bijna 700 miljoen euro. De coöperatie heeft 277 leden en 2.200 medewerkers. In het laatste boekjaar werden circa 1,9 miljoen vleesvarkens geslacht.

Tican heeft een slachterij in het Deense Thisted en is tevens eigenaar van enkele vleesverwerkende bedrijven in Denemarken, het Verenigd Koninkrijk en Polen.

Omzet Danish Crown

Danish Crown sloot het boekjaar 2013/2014 af met een omzet van circa 7,75 miljard euro. De coöperatie heeft 8.278 leden en er werken circa 26.000 mensen voor het concern.

In het laatst afgesloten boekjaar werden er 22 miljoen varkens geslacht in slachterijen in Denemarken, Duitsland, Polen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Danisch Crown is tevens actief in het slachten van runderen, de verwerking van varkens- en rundvlees en het tot waarde brengen en verhandelen van slachtafval.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer