VVP: strikte handhaving hygiënevoorschrift

Varkenshouders die de hygiëne op hun bedrijf niet volledig op orde hebben, moeten daarop door de kwaliteitssystemen IKB Varkens en IKB Nederland Varkens worden aangesproken.

VVP%3A+strikte+handhaving+hygi%C3%ABnevoorschrift
© groenonderwijs.nl

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) en LTO vakgroep Varkenshouderij, samenwerkend in het Verenigd Varkenshouderij Platform (VVP) roepen beide IKB's op tot strikte handhaving van de hygiënevoorschriften.

Het VVP wil dat alles op alles wordt gezet om verspreiding van virussen te voorkomen. De varkenssector kampt momenteel met een milde variant van het PED-virus, maar ook andere virussen als Afrikaanse varkenspest liggen op de loer.

Ongediertebestrijding

NVV en LTO krijgen signalen dat de, door de beide IKB's voorgeschreven voorzieningen, bij sommige varkenshouders niet volledig op orde zijn.

'De inrichting van de spoelplaats op varkensbedrijven laat in een aantal gevallen te wensen over', schrijven NVV-voorzitter Ingrid Jansen en Eric Douma, vice-voorzitter van de LTO vakgroep varkenshouderij, in een brief aan beide IKB's.

Gereinigd en ontsmet

Transportmiddelen kunnen daardoor niet snel en adequaat worden gereinigd en ontsmet. Verspreiding van ziektekiemen via transport is een belangrijke risicofactor.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer