PTC+ Horst naar Rendiz en Venlo

Praktijkcentrum PTC+ in Horst wordt overgedragen aan Rendiz. Alle acht trainers komen daarbij bij Rendiz in dienst. Daarmee start het centrum een aantal nieuwe opleidingen, terwijl de bestaande opleidingen worden voorgezet. Op termijn verhuist het centrum naar Venlo.

PTC%2B+Horst+naar+Rendiz+en+Venlo
© Nieuwe oogst

Rendiz is een maatschappelijke onderneming die zich richt op dagbesteding en activiteiten voor mensen met een beperking en afstand tot de arbeidsmarkt.

Daartoe exploiteert het op negen verschillende locaties in Noord-Limburg horecafaciliteiten, dagbestedingslocaties, een binnenspeeltuin en een kinder- en stadsboerderij

Stadslandbouwfaciliteiten

De kennis van PTC+ wordt vooral ingezet op de locatie van de kinderboerderij Hagerhof in Venlo. Rendiz heeft plannen om deze kinderboerderij te ontwikkelen tot een stadsboerderij met stadslandbouwfaciliteiten.

Deze stadsboerderij is onder meer in beeld als potentiële onderzoekslocatie voor vakgroep epidemiologie van de Universiteit van Maastricht op het gebied van gezonde voeding en de invloed daarvan op dementie.

PTC+ kan daar zijn expertise inzetten op het gebied van educatie. Het trainingsprogramma van PTC+ voor (inter)nationale studenten en het bedrijfsleven (nu nog in Horst) wordt op termijn voortgezet vanuit stadsboerderij Hagerhof.

Cradle to Cradle

Rendiz heeft plannen om op het terrein van de stadsboerderij ook een duurzaam hotel te bouwen en exploiteren, volgens het principe 'cradle-to-cradle', waarbij onder andere afgedankte zeecontainers worden gebruikt als bouwmateriaal.

Hierover worden gesprekken gevoerd met gemeente Venlo, de Greenport Campus en provincie Limburg. De horecakennis en –ervaring van PTC+ wordt bij de exploitatie van dit nieuwe hotel ingezet.

Trainings- en onderwijspoot

Met de overname van het Expertisecentrum Buitengebied & Dierhouderij van PTC+ is Hagerhof en Rendiz verrijkt met een professionele trainings- en onderwijspoot, stelt mede-initiatiefnemer Peter Broekmans.

'Dat zal de positie en de kansen van een stadsboerderij in de regio verder versterken.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer