Vraag naar machine voor knolbehandeling

Van de PotatoCare die gebruikt wordt om aardappelen te behandelen bij het inschuren of uitschuren zijn inmiddels 150 tot 200 exemplaren verkocht.

Vraag+naar+machine+voor+knolbehandeling
© Nieuwe Oogst

Die inschatting doet Beeno Oldenhuis, mede-ontwikkelaar van de machine. Hij was deze week aanwezig op een aantal pootgoedbijeenkomsten van Agrifirm Plant om de PotatoCare onder de aandacht te brengen.

'De laatste twee jaar is er veel interesse om de machine op te nemen in inschuurlijnen. Met name pootgoedtelers zijn steeds meer overtuigd van de meerwaarde voor de behandeling van hun poters tegen onder meer rhizoctonia en schurft', aldus Oldenhuis.

Afgesloten kap

De PotatoCare bestaat uit een tafel met roestvrijstalen rollen en een afgesloten kap met twee vernevelaars. De aardappelen komen binnen via een opening met rubberen flappen.

'Doordat de aardappelen op de roltafel goed in beweging zijn, realiseren we met deze machine bijna 100 procent bedekking. Bovendien vangen we een groot deel van de spuitvloeistof weer op voor hergebruik', legt Oldenhuis uit. De capaciteit van de machine is maximaal 60 ton per uur.

12.000 euro

De firma Schouten in Kampen produceert de PotatoCare. Samen met de bouwer is Oldenhuis verantwoordelijk voor de verkoop. De indicatieprijs van de machine is 12.000 euro.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer