Kreupel+paard+in+bewaring+genomen+%28video%29
Nieuws
© Dierenbescherming

Kreupel paard in bewaring genomen (video)

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft donderdag in Voorhout een kreupel paard in bewaring genomen. De eigenaar had eind januari opdracht gekregen om met het dier naar de dierenarts te gaan.

Bij de controle door de LID en dierenpolitie bleek gisteren dat hij dit niet had gedaan. Het paard is overgebracht naar een opvangadres waar het de noodzakelijke behandeling krijgt.

De dierenpolitie Den Haag/Noordwijk kreeg vorige maand een melding over een kreupel paard. Na overleg met de LID werd de eigenaar opgedragen om naar de dierenarts te gaan voor behandeling.

Hoefzeer

Om de ernst van de situatie te bepalen, is er een dierenarts bij gehaald. Deze stelde vast dat het paard kreupel was door hoefzweer en snel behandeld moest worden behandeld.

Bovendien stelde de dierenarts dat het natte weiland waar het dier op stond waarschijnlijk medeoorzaak was van de problemen.

Pus

Uit videobeelden van de LID-inspecteur blijkt hoe noodzakelijk de behandeling is, geeft de Dierenbescherming aan. Het pus spuit uit de ontsteking op het moment dat de dierenarts de hoef onder handen neemt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  16° / 11°
  50 %
Meer weer