LTO+tekent+in+Amsterdam+voor+innovaties
Nieuws
© John Oud

LTO tekent in Amsterdam voor innovaties

LTO Noord Noord-Holland heeft gisteren tijdens de conferentie 'Groen Kapitaal' in Amsterdam een verklaring ondertekend dat de agrarische sector een bijdrage willen leveren om het behoud van biodiversiteit meer handen en voeten te geven.

Voorzitter Nico Verduin van LTO Noord-Holland tekende de verklaring. Verder zetten ook vertegenwoordigers van hoogheemraadschappen Hollands Noorderkwartier en Rijnland, Natuurmonumenten en terrein beherende organisaties hun handtekening onder de verklaring.

'Daarin roepen we de provincie op tot de oprichting van een stimuleringsfonds om onder meer initiatieven van boeren te steunen als zij de biodiversiteit willen verbeteren of innovaties in praktijk willen brengen', aldus Verduin

'Er lopen al projecten die zo verder op weg kunnen worden geholpen. Ook kan het agrarisch natuurbeheer een extra impuls krijgen. En het is een signaal naar het college dat na de Statenverkiezingen aantreedt.'

Goede voorbeelden

Verduin was tijdens de conferentie een van de sprekers tijdens de conferentie 'Groen Kapitaal'. 'Zelf neem ik voor LTO Noord van deze bijeenkomst mee dat we nog meer moeten helpen om goede voorbeelden te vinden van bedrijven die experimenteren met biodiversiteit binnen hun bedrijf. Deze bedrijven kunnen we helpen podia te vinden om waardering te krijgen voor deze inspanningen zodat het niet onopgemerkt blijft.'

Als voorbeelden noemde Verduin onder meer bloembollenteler John Huiberts uit Sint Maartensburg die slootkantbeheer en teelt onder gras combineert met moderne bloembollenteelt.

Kansen

Verduin: 'We hebben als agrarische sector veel belang om goede praktijkervaringen met onze collega's te delen voor inspiratie en om meer kansen van biodiversiteit te benutten. Niet alleen voor betere grond, teeltmethoden en rendement.'

'Ook voor een betere waardering van de maatschappij. Dat zijn naast burgers en buren, ook degenen die onze producten kopen. Ook op deze 'Groen Kapitaal'-dag bleek dat weinig mensen op de hoogte zijn van inspanningen en resultaten terwijl ze daar wel nieuwsgierig naar zijn.'

·Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Midden

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 16°
  70 %
Meer weer