Ruim 1.100 meldingen muizenschade

Bij het meldpunt Muizenschade van LTO Noord zijn in ruim twee maanden meer dan 1.100 meldingen van muizenschade binnengekomen. Dat meldt Wiebren van Stralen van LTO Noord.

Ruim+1%2E100+meldingen+muizenschade
© Persbureau Noordoost

Ondernemers kunnen uiterlijk dinsdag 10 februari hun schade melden voor taxatie van het land. Het Faunafonds verwacht half februari, als de weersomstandigheden goed zijn, te beginnen met de taxatie.

Onduidelijkheden

Over het melden van schade en de taxatie zijn nog veel onduidelijkheden, bleek gisteravond op de informatiebijeenkomst van de NMV in Heerenveen. Ruim zestig boeren kwamen hierop af.

Ganzenvergoeding

Boeren zijn vooral bang dat ze straks hun ganzenvergoeding mislopen. Volgens Johan Wesselink van het Faunafonds zijn die zorgen niet nodig. 'Ganzenschade is een heel andere schade dan schade veroorzaakt door de muis. Dat zien onze taxateurs.'

Het Faunafonds wil zo veel mogelijk dezelfde taxateur naar de boeren sturen die ook de ganzenschade taxeert, gaf Wesselink aan.

CU-Statenlid Anja Haga riep provincie Fryslân op beter te communiceren over het melden van muizenschade. 'De communicatie is nog niet optimaal.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  23° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 13°
  20 %
Meer weer