Ruim+1%2E100+meldingen+muizenschade
Nieuws
© Persbureau Noordoost

Ruim 1.100 meldingen muizenschade

Bij het meldpunt Muizenschade van LTO Noord zijn in ruim twee maanden meer dan 1.100 meldingen van muizenschade binnengekomen. Dat meldt Wiebren van Stralen van LTO Noord.

Ondernemers kunnen uiterlijk dinsdag 10 februari hun schade melden voor taxatie van het land. Het Faunafonds verwacht half februari, als de weersomstandigheden goed zijn, te beginnen met de taxatie.

Onduidelijkheden

Over het melden van schade en de taxatie zijn nog veel onduidelijkheden, bleek gisteravond op de informatiebijeenkomst van de NMV in Heerenveen. Ruim zestig boeren kwamen hierop af.

Ganzenvergoeding

Boeren zijn vooral bang dat ze straks hun ganzenvergoeding mislopen. Volgens Johan Wesselink van het Faunafonds zijn die zorgen niet nodig. 'Ganzenschade is een heel andere schade dan schade veroorzaakt door de muis. Dat zien onze taxateurs.'

Het Faunafonds wil zo veel mogelijk dezelfde taxateur naar de boeren sturen die ook de ganzenschade taxeert, gaf Wesselink aan.

CU-Statenlid Anja Haga riep provincie Fryslân op beter te communiceren over het melden van muizenschade. 'De communicatie is nog niet optimaal.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  11° / -1°
  30 %
 • Vrijdag
  10° / 3°
  20 %
 • Zaterdag
  12° / -1°
  10 %
Meer weer