Nieuwe modellen Giant en AVR op Sima

Zo’n 1.740 exposanten uit ruim veertig landen staan deze maand op de internationale landbouwmechanisatiebeurs Sima in Parijs. Met ongeveer dertig exposanten is Nederland goed vertegenwoordigd. Onder andere Giant en AVR tonen er hun nieuwe modellen.

Han ReindsenGiant deelt samen met de Duitse firma Strautmann een standplaats op de Sima. De onlangs geïntroduceerde modellen SK 211 G (Skidsteer), D254SW Tele (teleskoop wiellader van 1 ton), Tendo (verreiker) en V761T Tele (teleskoop wiellader van 5,5 ton) zijn aanwezig.
De Skidsteer modellen zijn een compleet nieuwe productgroep in het programma van Giant. Met een benzinemotor van 21 pk of een dieselmotor van 20 of 25 pk kan Giant drie modellen leveren. Vier krachtige wielmotoren drijven de machines aan.
De machines zijn wendbaar en kunnen 360 graden draaien zonder zich te verplaatsen. De Skidsteer modellen bieden veel hydraulische mogelijkheden, waarmee het aanbouwdeel kan worden aangedreven.
Ook de nieuwe compacte tele-scoop wiellader D254SW Tele staat op de Sima. Deze machine met een motorvermogen van 25 pk is ook in een lichtere variant (20 pk) beschikbaar. De telescoophefarm heeft een hefhoogte van 2,75 meter.
De Tendo is in 2013 geïntroduceerd en is op veel punten doorontwikkeld. De machine heeft een motor van 45 pk en de telescoophefarm een hefhoogte van 4,80 meter.
De nieuwste telg in de Giant familie is de V761T Tele. Voor deze intelligente telescoopwiellader hebben diverse leveranciers (zoals Bosch Rexroth, Deutz en Hydac) de handen ineengeslagen en hun nieuwste componenten gecombineerd.

Aardappelrooier

Op de Sima, van 22 tot en met 26 februari in Parijs, presenteert AVR onder andere de Puma 3 vierrijige, zelfrijdende aardappelrooier. Die heeft een optimale gewichtsverdeling (50/50 links-rechts), extra motorkracht (469 pk), aardappelvriendelijkheid en nog meer reiniging.
Daarnaast toont AVR de opklapbare variant van de GE-Force frees. Deze machine heeft een werkbreedte van 6 meter. Doordat de machine kan opklappen, blijft ze binnen de wettelijke bepalingen om legaal de weg op te mogen.
Op de stand van AVR staat ook de AVR Spirit 9200 WB tweerijige getrokken rooier. Met zijn volledig hydraulisch aangedreven matten en egelbanden is het een echte capaciteitsmachine, aldus AVR.
Het full line gamma van AVR bestaat daarnaast uit bekerplanters, hakenfrezen, stortbunkers, hallenvullers en steen- en kluitenscheiders.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer