Griekse premier: minder belasting boeren

Het coöperatieve model voor Griekse boeren moet weer worden hersteld en de belastingdruk verminderd. Dat zegt de nieuwe Grieks premier Alexis Tsipras.

Griekse+premier%3A+minder+belasting+boeren
© Alexandros Michailidis

'We willen de coöperatieve beweging herstellen en gezonde wortels geven', meldt Tsipras. 'Boeren moeten ook bevrijd worden van oneigenlijke belasting.'

Tsipras wil een onroerend goed belasting afschaffen omdat dit agrarische productiemiddelen belast. Ook moeten slechte leningen worden vereffend zodat boeren hun eigendommen niet kwijt raken.

Productiekosten

'De productiekosten voor boeren moeten lager worden', zegt Tsipras op de Griekse nieuwssite Greekreporter. Ook komt er een programma voor steun aan de Griekse boeren.

De Griekse premier stelt dat de subsidies voor agrarische ondernemers blijven. Europese fondsen worden gebruikt om de primaire productie te steunen.

Landbouwminister

De 63-jarige Panagiotis Lafazanis is gekozen tot minister van 'Productieve reconstructie, milieu en energie' in het nieuw kabinet van de radicaal linkse partij SYRIZA.

Lafazanis krijgt op zijn ministerie ook landbouw onder zijn hoede. Hij was eerder woordvoerder in de partij SYRIZA. Lafazanis heeft zich eerder uitgesproken tegen de Europese Unie en de euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
 • Zaterdag
  22° / 8°
  0 %
 • Zondag
  20° / 9°
  0 %
Meer weer