%E2%80%98Aardappels+groeien+aan+boom+of+struik%E2%80%99
Nieuws
© Nieuwe Oogst, Han Reindsen

‘Aardappels groeien aan boom of struik’

Basisschoolleerlingen zijn onwetend over het boerenleven. Zo denkt ruim één op de vijf scholieren dat aardappels aan een boom of struik groeien.

Een ander voorbeeld waaruit blijkt dat de kennis van leerlingen van 6 tot 12 jaar laag is: een kwart denkt dat leer gemaakt is van kunststof.

Dat blijkt uit een representatief onderzoek onder leerlingen in het basisonderwijs in opdracht van de Mechan Groep. De resultaten werden op de eerste dag van de Wintershow in Achterveld gepresenteerd.

Engelse jeugd

Brits onderzoek toonde twee jaar geleden aan hoe onwetend de Engelse jeugd is over het boerenleven. Vier op de tien Britse kinderen dachten bijvoorbeeld dat melk uit de fabriek komt.

Ton Coppus van de De Mechan Groep, importeur van de trekkermerken Fendt, Valtra en Massey-Ferguson, was benieuwd naar de kennis van Nederlandse basisschoolleerlingen.

Basiskennis

Het onderzoek heeft de Mechan Groep laten uitvoeren onder ruim vijfhonderd basisschoolleerlingen. Uit het onderzoek blijkt dat er van alles mis is met de basiskennis, zeker in de leeftijdscategorie 6- en 7-jarigen.

Overigens waren de uitkomsten beter dan in Engeland. Maar 1 procent dacht dat melk uit de fabriek komt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  6° / 1°
  30 %
 • Vrijdag
  4° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  40 %
Meer weer