Extra+krediet+groenten%2D+en+fruitsector
Nieuws
© FruitMedia

Extra krediet groenten- en fruitsector

Voor agrarische ondernemers in de groenten- en fruitsector, die financieel getroffen zijn door de Russische boycot, komt het kabinet met een nieuwe garantieregeling met 200 miljoen euro aan krediet.

Bedrijven kunnen via hun bank gebruik maken van de Garantstelling Landbouwondernemingen Werkkapitaal (GLOW). GLOW is onderdeel van de maatregelen die het kabinet al afkondigde als compensatie voor de Russische boycot.

Moeilijke fase overbruggen

Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ): 'Met deze garantieregeling steunen we gezonde bedrijven om een moeilijke fase te overbruggen.' De bewindsvrouw meldt verder dat overheid en banken de risico's van de garantstelling delen.

De overheid heeft voor de regeling maximaal 100 miljoen euro beschikbaar. De banken stellen daar eenzelfde bedrag tegenover en daarom is een totale garantstelling van 200 miljoen euro aan krediet af te geven.

Verkenning

De garantieregeling voor werkkapitaal is het resultaat van een verkenning naar de behoefte hiervoor in de groenten- en fruitsector. De overheid stelt de regeling nu open na overleg met de agrarische en financiële sector.

· Lees meer over Russische boycot in dossier Boycot Rusland

Weer

 • Maandag
  13° / 5°
  60 %
 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
Meer weer