Boeren gezocht voor experiment maïsteelt

Arvalis start binnenkort een experiment met 'Maïsteelt op blijvend grasland' en is hiervoor op zoek naar geïnteresseerde melkveehouders en loonwerkers in Noord- en Midden-Limburg.

Boeren+gezocht+voor+experiment+ma%C3%AFsteelt
© jos thelosen

Maïsteelt op blijvend grasland is een afgeleide teeltmethode van maïsteelt in stroken. Dat is een methode om maïs te telen na grasland zonder het grasland te scheuren. De maïs wordt ingezaaid met een rijenfrees in doodgespoten grasland.

Na de oogst van de maïs wordt opnieuw gras ingezaaid. Het gras wordt doodgespoten, omdat het gras sneller groeit dan de maïsplant en de plant anders overwoekerd.

Stap verder

Met het experiment 'maïsteelt op blijvend grasland' wordt een stap verder gaan. Niet doodspuiten, maar de groei van het grasland tijdelijk stilleggen. Het voordeel van het remmen is dat na de maïsoogst de graszode grotendeels intact is.

Na eventuele doorzaai is het mogelijk om in het najaar nog een extra snede gras te oogsten.

Wat levert het op

Wanneer er in het voorjaar gangbaar bemest wordt, kan er één en in sommige gevallen ook een tweede snede gras geoogst worden. Hierdoor wordt naar verwachting tussen de 2500 en 4000 kilogram droge stof uit gras geoogst.

Ondernemers die interesse hebben in deelname of meer informatie wensen, kunnen contact opnemen met Jacques van Melick van Arvalis via (06) 57593986 of jvmelick@arvalis.nl.

· Lees meer hierover zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Zuid

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  5 %
Meer weer