Initiatieven+voor+beheer+natuur+Binnenveld
Nieuws
© ANV Het Binnenveld

Initiatieven voor beheer natuur Binnenveld

De Agrarische Natuurvereniging (ANV) Het Binnenveld en de stichting Mooi Wageningen willen aan de slag met de natuur in het Binnenveld.

Beide groepen boden provincie Gelderland deze week hun plannen aan.

Het gaat om 55 hectare grasland dat bestemd is voor natuurontwikkeling. Dit gebied (het Wageningse Broek) grenst aan de Bennekomse Meent, een natuurgebied met internationaal zeer zeldzaam en soortenrijk blauwgrasland.

Mooi Wageningen, een samenwerking tussen burgers, wetenschappers en natuurliefhebbers, wil de grond kopen en gaan beheren. Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk nam hun plan in ontvangst.

Boerenplan

Van Dijk ontving al eerder een ander voorstel. Dit plan kwam van LTO afdeling Ede, in samenwerking met ANV Het Binnenveld. Begin oktober is het plan tijdens een lunch met de gedeputeerde aangeboden.

'Een warm bezoek', blikt initiatiefnemer Reyer Achterstraat terug. 'Van Dijk gaf aan dat we meer gebiedspartijen achter ons plan moeten krijgen. Daar zijn we volop mee bezig. Volgende week staat al een gesprek met Mooi Wageningen gepland en komen ze hier.'

Gebiedscoöperatie

Doel van de boeren is om de gronden te kunnen blijven beheren en te behouden. Achterstraat: 'Ons voorstel is om te werken met een gebiedscoöperatie waarin we met mensen in de streek dit gebied beheren en gebruiken.’

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Midden

Weer

 • Zaterdag
  1° / -2°
  50 %
 • Zondag
  5° / -1°
  50 %
 • Maandag
  5° / 1°
  50 %
Meer weer