De vlakke boodschap van marktleider Albert Heijn

Zo vaak komt het niet voor dat een van de absolute toppers van retail Nederland voor een zaal met bijna duizend lieden uit het boerennetwerk staat.
Ahold-topman Sander van der Laan sprak donderdag op het ZLTO Congres in Den Bosch. Ten overstaande van boeren, hun bestuurders en relaties uit de zuidelijke politiek en het bedrijfsleven kreeg hij ruimte om vanuit het perspectief van de retail de dilemma’s in de voedselketen te belichten en verbindingen te creëren binnen die keten.
Van der Laan schetste met name het perspectief van Albert Heijn (AH). De zoektocht naar innovatie, het belang van vers en korte schakels in de keten, maar vooral ook de resultaten. Prachtige winkels en nieuwe producten voor de klant.
Zijn poging om de verbinding met de primaire sector te versterken kwam slechts deels uit de verf. Van der Laan liep veelal even snel bij dilemma’s vandaan als dat hij ze aan de orde stelde. Hij omzeilde de stekelige items.
De vragen; wat verwacht AH van u én wat mag u van AH verwachten, kwamen nauwelijks aan bod. Dit publiek wil niet horen waar ze de lekkerste boodschappen kunnen doen, maar hoe we samen duurzame business bouwen en maatschappelijk onze rol spelen.
In speeches van Hans Huijbers en Elies Lemkes van ZLTO kwam die kwetsbaarheid volop aan bod. Tal van dilemma’s met als gemene deler dat de voedselketen op al die thema’s in transitie is. Voor al die thema’s geldt dat vooruitgang alleen ketenbreed gerealiseerd kan worden, van producent tot consument.
AH verdient ook lof. De marktleider beschikt als geen ander over kennis van de consument en weet de vertaling van maatschappelijke thema’s naar het grote publiek te maken. Marketing heet dat. Helaas leidt dat vaak ook tot een vlakke weergave van de originele boodschap.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer