‘And beyond’


‘To infinity… and beyond.’ Gevleugelde woorden van ruimtevaarder Buzz Lightyear in Toy Story. Dat ‘and beyond’ gooi ik er altijd automatisch achteraan als het om de toekomst gaat. Zoals bij het maken van deze Nieuwe Oogst-bijlage ‘AgriVisie op 2015’ waarin we bedrijven en organisaties de ruimte bieden om vooruit te blikken op volgend jaar. En op wat de ontwikkelingen in hun ogen betekenen voor de boer en tuinder.
Maar dat volgend jaar staat nooit op zich. Wat je in 2015 doet, is niet meer dan een stap naar de verdere toekomst. Naar het ‘beyond’ dat daar achter ligt en waar de ondernemer altijd zijn ogen voor open moet houden. De toekomst die de ondernemer voorziet, bepaalt immers welke richting het bedrijf op gaat. Dat geldt net zo goed voor de agribusiness die in deze AgriVisie aan het woord komt als voor de boer en tuinder zelf.
Onvoorspelbaar, die toekomst, en toch noodzakelijk om rekening mee te houden. Want ondernemers die de toekomst het beste voorspellen, hebben ook de meeste toekomst met hun bedrijf. Maar als je je tijd te veel vooruit bent, vlieg je uit de bocht. En als je te laat bent, zit je in de mist waaruit soms geen uitweg meer is.
Met deze bijlage proberen wij van Nieuwe Oogst onze ondernemers stof tot nadenken mee te geven, zo tegen het einde van 2014. Om na te denken over de te kiezen richting voor 2015. ‘And beyond.’

Jelte Albada
Nieuwe Oogst

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer