Lopikerwaard+heeft+streekeigen+landhekken
Nieuws
© Streekfonds Utrechtse Waarden

Lopikerwaard heeft streekeigen landhekken

Melkveehouders, kaasmakers en broers Hans en Theo de Vos in Cabauw namen donderdag het eerste streekeigen landhek in de Utrechtse Lopikerwaard in gebruik.

Hetzelfde deed hun collega Oskam in IJsselstein. Dit hek ligt langs een fietspad en klompenpad vlakbij de IJssel en camping de Voormolen.

Het landhek is een initiatief van Streekfonds Utrechtse Waarden in samenwerking met LTO Noord Zuid-West Utrecht en de agrarische natuurvereniging Lopikerwaard.

'We zijn ons zelf nauwelijks bewust hoe mooi het hier is, anderen moeten ons daar wel eens op wijzen', geeft De Vos aan. 'Zeker aan de weg houden we zo de streek mooi.'

Verantwoordelijkheid

Het streekfonds hoopt dat meer boeren en bewoners van de streek verantwoordelijkheid willen nemen voor de kwaliteit van de leefomgeving.

'Streekeigen landhekken zijn het meubilair van de streek. Een stoer en robuust landhek geeft aan hoe belangrijk wij de kwaliteit van de leefomgeving vinden', zegt coördinator Klaas-Hemke Meekeren van het streekfonds.

Het komende jaar moeten er meer landhekken in de polder komen. Boeren kunnen een hek als bouwpakket voor 359 euro aanschaffen.

Weer

 • Zaterdag
  14° / 9°
  30 %
 • Zondag
  13° / 13°
  90 %
 • Maandag
  13° / 9°
  20 %
Meer weer