Zuidwesterstorm+in+kustprovincies
Nieuws
© Jan van Liere

Zuidwesterstorm in kustprovincies

De kustprovincies krijgen dit weekend te maken met een zuidwesterstorm. Ook in de rest van het land is kans op zware windstoten, meldt Weeronline.

In heel het land geldt zaterdag code geel voor gevaarlijk weer. Boven land staat vrijdagavond- en nacht al een vrij krachtige wind. In de kustprovincies en rondom het IJsselmeer is de wind krachtig tot stormachtig.

In Noord-Holland is kans op windstoten tot 90 kilometer per uur. Een stevige zuidwesterwind raast zaterdag over het land met langs de noordwestkust kans op storm met windstoten tot 120 kilometer per uur.

De overige kustprovincies moeten rekening houden met een harde tot stormachtige wind. Afgelopen zondag werd de eerste officiële storm van 2014 gemeten. In IJmuiden stond toen twee uur lang windkracht 9.

Weer

 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 12°
  70 %
Meer weer