Peil+Kromme+Rijn+tijdelijk+lager
Nieuws
© Wikimedia

Peil Kromme Rijn tijdelijk lager

Het peil van de Kromme Rijn tussen de stuw in Werkhoven en Amelisweerd in Utrecht is tijdelijk verlaagd.

Dit in verband met het opknappen van de oevers langs de rivier in Odijk en Bunnik, meldt het hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden.

De peilverlaging is nodig, om werkzaamheden te kunnen uitvoeren aan de beschoeiing die onder water komt te staan. Doordat de beschoeiing onder water staat, kan het hout niet of nauwelijks worden aangetast door houtrot. Hierdoor gaat de beschoeiing veel langer mee.

Op diverse plaatsen plaatst het waterschap boven water grasdoorgroeibare stenen tegen de oever. De stenen oeverbescherming voorkomt dat de waterkant uitspoelt. De peilverlaging duurt nog tot en met vrijdag 19 december.

Weer

 • Zondag
  13° / 2°
  10 %
 • Maandag
  14° / 6°
  60 %
 • Dinsdag
  14° / 9°
  20 %
Meer weer