MPS%3A+zwaarder+duurzaamheidsysteem
Nieuws
© MPS

MPS: zwaarder duurzaamheidsysteem

MPS introduceert met ingang van april 2015 het zwaardere duurzaamheidsysteem MPS-A+.

Het nieuwe kwaliteitssysteem komt bovenop de al bestaande methodieken MPS-C, MPS-B en MPS-A en heeft hogere duurzaamheideisen.

Siertelers die deelnemen aan MPS-A+, moeten minimaal 90 punten krijgen van de in totaal te behalen 110 punten. Daarvoor moeten zijn voldoen aan eisen op het gebied van gewasbescherming, meststoffen en energie.

Onderscheid

Volgens een woordvoerder van MPS is het zwaardere systeem nodig omdat telers zich met MPS-A nauwelijks meer kunnen onderscheiden. Ongeveer 65 procent van de vierduizend telers die bij MPS zijn aangesloten, voldoet aan MPS-A.

Daarnaast voert de organisatie MPS Natural Protected in. Uitgangspunt bij dit systeem is het MPS-A+ certificaat in combinatie met gewasbeschermingsmiddelen die alleen in de biologische teelt zijn toegelaten.

Betrouwbaarheidsindex

MPS treft ook voorbereidingen om een betrouwbaarheidsindex (BI) in de sierteelt aan te bieden. In de groente en fruit werkt de organisatie hiermee al.

Bij de BI wordt een dagregistratie van gewasbeschermingsmiddelen gehanteerd en vinden onaangekondigde, onafhankelijke controles plaats.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  13° / 8°
  80 %
 • Zaterdag
  14° / 8°
  70 %
 • Zondag
  16° / 9°
  70 %
Meer weer