Land besluit zelf over GMO-teelt

Europese lidstaten krijgen meer rechten om op eigen grond de teelt van Genetische Gemodificeerde (GGO)gewassen te verbieden.

Landen hebben de keuze om zelf bepalen of ze direct verbod van een bepaald GMO-gewas instellen. Een andere mogelijkheid is om het bedrijf dat een toelating voor het GMO-gewas aanvraagt te verzoeken het land buiten de aanvraag te houden.

De laatste optie wordt door een deel van het Europees Parlement niet ondersteund. Zij vinden dat bedrijven die de GMO-gewassen ontwikkelen te veel kans krijgen zich in de besluitvorming te mengen.

Verbieden

Europese landen kunnen de teelt van GGO-gewassen verbieden als daar goede redenen voor zijn zoals, ethische overwegingen of het beschermen van natuur, landschappen of biologische landbouw.

Het Europees Parlement en de Europese landbouwministers kwamen vorige week tot overeenkomst over het gebruik van GGO's in verschillende lidstaten.

Nederland

Of Nederland de teelt van GGO's toe zal staan is nog onduidelijk. Spanje en Groot-Brittannië zijn voorstander van de teelt van deze gewassen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer