Werken aan waterkwaliteit

Venray - Waterschap Peel en Maasvallei (WPM) en LLTB (namens LTO Glaskracht Nederland) hebben het convenant ‘Werken aan waterkwaliteit’ getekend tijdens het WaterEvent op 27 november in de Evenementenhal Venray.

LLTB en WPM werken samen om lozingen van meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen in 2027 tot vrijwel nul terug te dringen, met als resultaat schoon oppervlaktewater in de glastuinbouwgebieden van Noord- en Midden-Limburg.
LLTB-bestuurdslid Jan Veltmans en WPM-bestuurder Joop de Hoon tekenden het convenant. ‘Het is cruciaal om gezamenlijk te werken aan het reduceren van de emissie van middelen’, geeft Veltmans aan.
Naast het tekenen van het convenant stond een aantal presentaties op het programma. Toon Driessen, inspecteur toezicht ontwikkeling (NVWA), gaf aan dat er nog veel te bereiken valt als er meer bewustwording komt in het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.
Jan Hulst (Bayer CropScience) gaf aan dat lozing meestal geen opzet, maar onwetendheid is. Geïntegreerd telen, precisiebespuiting en bewust omgaan met gewasbeschermingsmiddelen zijn volgens hem al een forse stap in de goede richting.
Veltmans: ‘Dat het niet eenvoudig is de zuivering op dit moment mee te nemen in de bedrijfsvoering is duidelijk. Het convenant kan een stevige basis geven om grote veranderingen op de bedrijven te begeleiden.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer