Top dierenwelzijn met Duitsers en Denen

Het kabinet houdt zondag 14 december een topconferentie over dierenwelzijn. De Duitse en de Deense regering sturen vertegenwoordigers.

Jan van LiereTijdens de bijeenkomst wordt besproken hoe de drie landen tot een gemeenschappelijke inzet kunnen komen om dierenwelzijn te verbeteren. Staatssecretaris Sharon Dijksma, die het initiatief nam voor de bijeenkomst, heeft dat gemeld aan de Tweede Kamer.
Naast de bewindspersonen uit Duitsland en Denemarken mogen ook vertegenwoordigers deelnemen van één belangenorganisatie van veehouders en één dierenwelzijnsorganisatie per land.
Onderwerpen die op tafel komen zijn onder meer het verkorten van de maximum transportduur voor slachtdieren, het beperken en uitfaseren van ingrepen, verdere verbetering dierenwelzijn via EU-regelgeving en de problemen rond de naleving van dergelijke regels.

Andere manieren

Staatssecretaris Sharon Dijksma meent dat extra regels niet de enige weg vormen naar meer dierenwelzijn. Ze wil het tijdens de conferentie ook hebben over andere manieren om vorderingen te maken op dit gebied.

Kooieieren

CDA en SGP pleitten er eerder voor om tijdens de top de import te bespreken van kooieieren uit landen die geen lid zijn van de EU. Dijksma zegt toe dit op de agenda te zetten. Ook het omgaan met vlees van gevaccineerde dieren zal worden besproken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer