Kavelruilbureau ruilt door

Middelburg - 1.870 hectare. Dat is het totale areaal dat het Kavelruilbureau Zeeland sinds de oprichting in september 2012 vrijwillig heeft geruild. Vanaf maart 2015 neemt provincie Zeeland de regie over van Dienst Landelijk Gebied (DLG), dat ophoudt te bestaan.

Dinsdag blikte het Kavelruilbureau Zeeland terug op ruim twee jaar vrijwillig kavelruilen. De doelstelling medio 2012 was om 1.775 hectare te ruilen. Dat doel is dus ruimschoots gehaald. In totaal zijn 78 kavelruilen gepasseerd waarbij 204 boeren en tuinders zijn betrokken. Op dit moment zijn nog verschillende kavelruilen in voorbereiding.
Het belangrijkste doel van het Zeeuwse bureau, waarin naast DLG onder meer gemeenten, waterschap Scheldestromen en ZLTO samenwerken, is versterking van de agrarische structuur. Maar er is ook gewerkt aan een betere verkeersveiligheid en verschillende natuur- en waterdoelen.

Op zelfde voet

Als het aan gedeputeerde Carla Schönknecht ligt, gaat het Kavelruilbureau na 1 maart op dezelfde voet verder.
In het Kavelruilbureau werken alle partijen in het agrarisch gebied samen. ‘Dat blijven we doen. Ook de onafhankelijkheid van de voorzitter en de gebiedsdeskundigen blijft gewaarborgd. Datzelfde geldt voor de positie van de kavelruilcoördinatoren, de mensen die dagelijks bij partijen aan de keukentafel zitten.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer