Noord%2DHolland+steekt+50+miljoen+euro+in+groen
Nieuws
© Mike Schellart

Noord-Holland steekt 50 miljoen euro in groen

Provincie Noord-Holland steekt volgend jaar 50 miljoen euro in groene projecten. Dat staat in Programma Groen 2015-2019 dat Gedeputeerde Staten deze week hebben vastgesteld.

Het programma vloeit voort uit de Agenda Groen die in maart 2013 door Provinciale Staten is vastgesteld.

In het programma geeft de provincie aan welke concrete projecten geld krijgen, welke subsidieregelingen open worden gesteld en waar de prioriteiten voor komende jaren liggen. Het programma wordt elk jaar geactualiseerd.

Impuls

'Ook in 2015 willen we een flinke impuls geven aan de uitvoering van de doelen in de Agenda Groen', geeft gedeputeerde Jaap Bond aan.

Als voorbeelden noemt hij het onverkort aanleggen van het Natuurnetwerk Nederland (NNN, voorheen EHS), het treffen van maatregelen in Natura2000-gebieden en diverse recreatieve projecten.

'Dat is belangrijk, want het groen op de kaart van Noord-Holland draagt in hoge mate bij aan een aantrekkelijk leefomgeving', stelt Bond. Provinciale Staten nemen naar verwachting in februari een besluit over het Programma Groen.

Projecten

In het programma zijn diverse NNN-projecten opgenomen. Ook investeert de provincie in Natura2000-gebieden, recreatiegebieden en het verbeteren van de toegankelijkheid van die gebieden.

Dat gebeurt onder meer door het aanleggen van fietsbruggen en recreatieve fiets- en wandelroutes.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  6° / -3°
  20 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  20 %
 • Woensdag
  7° / 3°
  10 %
Meer weer