Kinderboerderijen nog drie weken dicht

Kinderboerderijen houden de komende drie weken de deuren nog dicht vanwege de 21-dagenregeling. Dat is de uitkomst van overleg tussen Vereniging Samenwerkende KinderBoerderijen Nederland (vSKBN) en het ministerie van Economische Zaken.

Kinderboerderijen+nog+drie+weken+dicht
© 's Heeren Loo

De vSKBN wilde van staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) weten of kinderboerderijen open mogen of gesloten moeten blijven. Maar ook aan welke maatregelen kinderboerderijen (buiten de toezichtsgebieden) moeten voldoen.

'Het ministerie heeft aangegeven dat kinderboerderijen ook onder de 21-dagen-regeling vallen en gesloten moeten blijven, tenzij ze kunnen voldoen aan een aantal voorwaarden.'

Voorwaarden

Deze voorwaarden worden dinsdag bekendgemaakt. Het ministerie komt daarmee volgens de vereniging tegemoet aan de kinderboerderijen. 'Ze zijn zich ervan bewust dat er grote onderlinge diversiteit is onder kinderboerderijen.'

· Volg de actuele berichtgeving via Dossier Vogelgriep

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  25° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  27° / 16°
  60 %
 • Vrijdag
  23° / 14°
  50 %
Meer weer