Greenport Noord-Holland Noord in cijfers

Greenport Noord-Holland Noord is een privaat-publieke samenwerking van de agrarische sector boven de lijn Alkmaar-Hoorn met uitlopers naar Heemskerk en Waterland. De Greenport profileert zich als ‘Verstuin van Nederland’, vanwege het grote aanbod van gewassen uit de regio.
In totaal behelst de Greenport 91.000 hectare landbouwgrond. Daaronder vallen onder meer drie grote concentratiegebieden glastuinbouw (Agriport A7, Alton en Grootslag) met 2.000 hectare glas, 12.000 hectare bollenproductie, ruim 700 hectare fruitteelt, 7.000 hectare vollegrondsgroenten en 17 procent van het Nederlandse areaal aan pootgoedaardappelen.
Ook zijn de twee grootste Nederlandse groenteverwerkingsbedrijven Vezet en Hessing in de Greenport gevestigd. Samen voorzien zij 80 procent van de supermarkten van groenten.
Een belangrijke pijler van de Greenport is Seed Valley, waarin 21 internationale zaadveredelingsbedrijven en 13 kennisinstellingen zich hebben geclusterd. Ruim 3.000 mensen hebben een baan bij een van de Noord-Hollandse vestigingen. Dat aantal groeit nog steeds. Ook de omzet neemt de afgelopen jaren toe, de laatste twee jaar met zo’n 7 procent.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer