Wim Thus LTO-voorman kalveren

Het federatiebestuur van LTO Nederland heeft per direct Wim Thus uit Uden (NB) benoemd tot voorzitter van de vakgroep Vleeskalverhouderij van LTO Nederland.

Wim+Thus+LTO%2Dvoorman+kalveren
©

Thus (57) heeft een grote landbouwkundige verbondenheid.

Afkomstig van een gemengd veebedrijf in Wehl heeft hij zich na de Hogere Landbouwschool in Dronten (nu Agrarische Hogeschool) toegelegd op onder meer dierveredeling (Almelo en Oenkerk), gevolgd door diverse opleidingen aan Wageningen UR en in de bankwereld.

Daarnaast is hij beëdigd agrarisch taxateur en ingevoerd in de wereld van agrarisch onroerend goed.

Hij startte zijn loopbaan bij de landbouwvoorlichting van het toenmalige ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Vervolgens maakte hij de overstap naar de Rabobank gemaakt, waar hij in 25 jaar diverse agrarische functies vervulde. De laatste tien jaar was hij afdelingsdirecteur Landbouw bij Rabobank Nederland.

Dynamische sector

De vleeskalverhouderij ziet hij als een dynamische sector die veel hobbels heeft overwonnen. 'Met de verschillende schakels in de keten zijn goede resultaten geboekt.

Samen met ketenpartners en de melkveehouderij wil ik met de vakgroep gaan werken aan een stevige uitvoeringsagenda. Duurzaamheid en diergezondheid zullen daarin centraal staan', zo verwoordt Thus zijn ambitie.

Thus is de opvolger van Ger Koopmans, die bijna anderhalf jaar leiding gaf aan deze landelijke vakgroep en medio dit jaar werd benoemd tot lid van Gedeputeerde Staten in Limburg.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer