%E2%82%AC+22+miljoen+voor+studies+nieuwe+technieken
Nieuws
© ©Roel Dijkstra

€ 22 miljoen voor studies nieuwe technieken

Technologiestichting STW en het Nederlandse bedrijfsleven gaan gezamenlijk 22 miljoen euro steken in zes onderzoeksprogramma’s die moeten leiden tot nieuwe technologieën. Dat maakte de stichting gisteren bekend.

De programma’s richten zich op onder meer de ontwikkeling van zuinige ledverlichting voor de glastuinbouw, goedkopere windenergie, een nieuw type nanoreactor en een nieuwe methode om kankertherapie te volgen.

STW stelt hiervoor 15 miljoen euro beschikbaar. Daarnaast investeren ruim tachtig bedrijven, waaronder Philips, DSM en Royal HaskoningDHV, nog eens 7,6 miljoen euro.

Opleidingsplaatsen

De gehonoreerde onderzoeksprogramma’s vormen een opleidingsplaats voor in totaal 46 promovendi, 18 postdocs en 19 technisch assistenten, aldus de organisatie.

De technologiestichting is als financier van technisch-wetenschappelijk onderzoek gericht op het ondersteunen van onderzoekers bij de toepassing van verworven kennis. STW had vorig jaar een budget van 101 miljoen euro.

ANP

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 2°
  40 %
 • Vrijdag
  6° / -1°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 5°
  20 %
Meer weer