Met+Deutz%2DFahr+9%2Dserie+in+het+veld
Nieuws
© Hendrik Begeman

Met Deutz-Fahr 9-serie in het veld

Deutz-Fahr presenteerde vorige week de nieuwe 9-serie bij PTC+ in Dronten. Het zwaarste model, een 9340 TTV, was voor het eerst in ons land te berijden door de pers.

De 9-serie van Deutz-Fahr is vorig jaar op de Agritechnica geïntroduceerd. De serie bestaat uit vier trekkers van 258 tot 336 pk; dat zijn stevige jongens.

Aan het uiterlijk van de trekker is al te zien dat het om een nieuwe serie gaat. Daarin zijn de ontwerpers prima geslaagd. Het sluit ook aan bij de zwaardere 11-serie die er eveneens aan zit te komen.

Wendbaarheid

De serie heeft een zescilinder Deutz-motor en een CVT, een continu variabele transmissie. Verrassend is dat je niet het gevoel hebt dat je op zo’n zware trekker zit. Hij voelt handzaam aan.

Wat verder opvalt, is dat de motor van deze trekker ongeveer 15 centimeter smaller is dan van trekkers met vergelijkbare vermogens. Dat geeft de voorwielen meer ruimte voor extra wieluitslag en dus wendbaarheid.

Transmissie

De CVT-transmissie is een ZF Terramatic. Deze heeft vier bereiken en een combinatie van een mechanische en een hydraulische aandrijflijn.

Er gaat niet meer dan 30 procent langs de hydraulische lijn. Het mechanische deel met het hoogste rendement neemt dus het meeste werk voor zijn rekening.

Aftakas

De trekker heeft een hefvermogen van 5 ton en een aftakastoerental van 1.000 toeren bij 1.930 motortoeren.

De acht hydraulische ventielen kunnen elk 100 liter per uur leveren. De frontaftakas is berekend op 150 pk.

Hendrik Begeman

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 2°
  10 %
Meer weer