Nationale Melkgeitenhouderijdag op 18 november

Tot tweemaal toe neemt voorzitter Jeannette van de Ven van LTO-vakgroep Melkgeitenhouderij het woord ‘uniek’ in de mond. Dit in samenhang met de Nationale Melkgeitenhouderijdag, die op dinsdag 18 november wordt gehouden.
Op de bijeenkomst in Maarsbergen wordt het systeem van Uniforme Bedrijfskengetallen (UBK) geïntroduceerd. UBK is ontwikkeld door zes voerfirma’s. ‘Het is best uniek dat concurrenten gaan samenwerken ten behoeve van de sector’, vertelt Van de Ven.
Met UBK kunnen geitenhouders hun bedrijf vergelijken met dat van collega-ondernemers. De voerfirma’s misten een overkoepelende systematiek, zo bleek bij de vorige landelijke contactdag. Op zo’n contactdag gaat de vakgroep in gesprek met externe partijen, variërend van banken tot voerfirma’s. ‘Wij hebben toen gezegd: ‘Probeer maar een systematiek uit te werken, LTO helpt waar nodig, bijvoorbeeld met gegevens’’, aldus de voorzitter.
De Nationale Melkgeitenhouderijdag kent zelf ook een bijzonder tintje. Zo kunnen de deelnemers voor het ochtendprogramma zelf bepalen welke van vijf presentaties wordt gegeven. Hun voorkeur geven zij bij het aanmelden door. De overige vier presentaties krijgen ze op papier mee. ‘Dit is voor ons ook best spannend’, zegt Van de Ven. ‘Het is een bewuste keuze, want het kan zijn dat wij als bestuurders een andere afweging maken in de onderwerpen dan de leden.’
De voorzitter kijkt zelf uit naar de dag. ‘Alle partijen die ertoe doen zijn daar bij elkaar. Een mooie kans om te netwerken.’ Aanmelden voor de dag kan via www.lto.nl.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer