Bloemistenklok Naaldwijk: breder aanbod

Voor de bloemistenklok van FloraHolland in Naaldwijk komt volgend jaar een breder en dieper assortiment. Dat zegt Aad van den Enden, manager Bloemisten Services bij de bloemenveiling.

Bloemistenklok+Naaldwijk%3A+breder+aanbod
© FloraHolland

FloraHolland gaat er niet vanuit dat het volume op de klok volgend jaar noemenswaardig omhoog zal gaan. ‘Daar ligt het accent niet op’, zegt Van den Enden. ‘Wel gaan we uit van een lichte omzetgroei.’

Volgens de manager Bloemisten Services zal de klok zich in 2015 verder ontwikkelen naar een hoogwaardig en breed assortiment. Daarbij zet de veiling in op nieuwe producten, aparte soorten en assortiment dat elders niet te krijgen is, waarmee bloemisten zich kunnen onderscheiden.

Verhuizing

De bloemenveiling is eind juni van dit jaar met de bloemistenklok in Naaldwijk begonnen. De klok is in het leven geroepen nadat FloraHolland stopte met veilen in Bleiswijk.

De verhuizing van de klok van Bleiswijk naar Naaldwijk kostte FloraHolland aanvankelijk omzet. Kopers en telers weken vanwege de verplaatsing uit naar de exportklok in Naaldwijk en Plantion in Ede omdat vraag en aanbod kort na de start van de bloemistenklok uit evenwicht waren.

‘Klanten die aanvankelijk wegbleven, zijn echter teruggekomen,’ vertelt Van den Enden.

Volgens begroting

‘De omzet en het volume van de bloemistenklok in Naaldwijk liggen in lijn met de omzet en het volume van de klok van Bleiswijk in 2013. Dat was ook begroot’, zegt de manager Bloemisten Services.

Wel signaleert Van den Enden dat er meer bloemen in kleine partijen en van een betere kwaliteit in Naaldwijk worden aangevoerd. ‘Bij kamer- en tuinplanten is het volume lager dan in 2013, maar ook daarbij is er sprake van een kwalitatief beter en kleinschaliger aanbod.’

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer