Uitgebreid programma met veldproeven en demonstraties

Tijdens de Spruitkoolboulevard kunnen bezoekers een groot aantal demonstraties en veldproeven bekijken, gericht op de thema’s slakkenbestrijding, onkruidbestrijding, insecticiden, fungiciden en rijenbemesting.
Voor de bestrijding van slakken heeft DLV Plant nieuwe korrels getest van Ecostyle, Certis, Adama, Agrichem en BASF. Daarnaast is er een proef met de bacterie Nemaslug tegen slakken.
In het kader van onkruidbestrijding is de werking van nieuwe middelen getest in vergelijking met bestaande middelen. Doel is een breder middelenpakket beschikbaar te krijgen voor de spruitkoolteelt.
Bij de insecticiden zijn er nieuwe, experimentele middelen van DuPont en Syngenta getest en vergeleken met gangbare middelen. Daarbij is gekeken naar aantasting door koolmot, trips, perzikbladluis, melige koolluis, late koolvlieg en koolwittevlieg. Bij de proeven zijn verschillende spuitschema’s vergeleken, al dan niet in combinatie met een uitvloeier. De conclusies hierover moeten nog worden getrokken. De insectendruk was in elk geval erg hoog in september en oktober.
Bij de fungicidenproeven is gezocht naar een spuitschema waar het nieuwe middel Infinito goed inpast. Bij de proeven zijn vooral spuitschema’s vergeleken en is met de volgorde van middelen gevarieerd.
Er zijn twee bemestingsproeven te zien, van Van Iperen en CZAV. In de proef van Van Iperen wordt het effect van verschillende bemestingsstrategieën onderzocht. De proef van CZAV is een brede bemestingsproef waarin fosfaat in de rij, kali, calcium en bladbemesting met zwavel zijn onderzocht op effectiviteit en rendement.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer