PS: geen ganzenverjaagteams

Groningen - Provinciale Staten Groningen zien niets in het voorstel van de Partij voor de Dieren (PvdD) voor inzet van ganzenverjaagteams.

Tienke WoudaDeze teams kunnen in de ogen van PvdD-Statenlid Kirsten de Wrede gebruikmaken van groene lasers, vliegers en bordercollies. ‘Provincie Groningen zou daarmee een voortrekkersrol kunnen vervullen.’ Volgens De Wrede is afschot van ganzen symptoombestrijding. ‘De aanvoer van ganzen is immers ongelimiteerd.’
Ook de andere drie methodes, waaronder een proefveld om alternatieve verjagingsmethoden te testen en verjaagmiddelen via loonbedrijven, haalden het niet.
‘Wij twijfelen aan de effectiviteit ervan. Bovendien experimenteren boeren al met alternatieve middelen’, gaf Matthijs Oosterhuis van de VVD aan.
Gedeputeerde Henk Staghouwer: ‘De voortrekkersrol heeft Groningen al. We waren een van de eerste provincies die het Ganzenakkoord leidend hebben laten zijn.’
Voor alle trekganzen geldt in Groningen een winterrustperiode van 1 november tot 1 maart. Kolganzen krijgen een winterrustperiode die een maand langer duurt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer