Helft van bieten is uit de grond

Nog 48 procent van het areaal suikerbieten moest begin deze week worden gerooid. Ruim 40 procent van het areaal is verwerkt. Dat meldt de agrarische dienst van Suiker Unie. De oogst kent weinig problemen en de verwerking van de fabrieken in Dinteloord en het Groningse Vierverlaten lag afgelopen week voor op de planning.
In de zandgebieden is het rooien het verst gevorderd. Daar is rond de 55 procent gerooid. Op de noordelijke klei was begin deze week een derde uit de grond. ‘De afgelopen week is er op de zwaardere gronden behoorlijk gerooid voor levering in november’, weet Gert Sikken van de agrarische dienst van Suiker Unie. Voor de late levering liggen nog maar weinig bieten op voorraad.
Het suikergehalte neemt na een lange periode van stabiliteit nu eindelijk toe. Nog niet hard, dit ondanks het relatief warme weer. In de afgelopen week is het gemiddelde suikergehalte gestegen naar 16,8 procent. Relatief laag ten opzichte van het begin van de campagne. Vooral de hoge nachttemperatuur speelt daarbij een rol.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer