Vier nieuwe partners voor Seed Valley

Seed Valley is met ingang van deze week versterkt met vier nieuwe partnerbedrijven: Sluis Garden en Prozee Techno Service uit Enkhuizen, Wolters Agro Projects uit Zwaagdijk-Oost en Agro AdviesBuro uit Naaldwijk.

Deze bedrijven zijn met hun producten en diensten zeer nauw verbonden met het cluster van bedrijven in plantenveredeling en de zaadtechnologie in Noord-Holland Noord.

Sluis Garden, online ook bekend onder de merknaam Garden Seeds, legt zich toe op de verpakking en levering van zakjes groente- en bloemzaad aan hobbytuinders. Distributie van de zaden verloopt via tuincentra en in toenemende mate online.

Kiemkracht

Prozee Techno Service ontwikkelt, levert en onderhoudt machines en installaties voor onder meer de zaadindustrie. Ze produceren bijvoorbeeld drum priming installaties, de ronddraaiende stalen pannen waarin zaden worden gedesinfecteerd en waarin de kiemkracht wordt verbeterd.

Wolters Agro Projecten is vooral bekend van kassenbouw en -onderhoud bij diverse zaadbedrijven, maar ze doen veel meer. Zo ontwikkelen en leveren ze oplossingen voor teelt op water, eb- en vloedtafels en installeren ze zonnepanelen en teelttafels voor dag- en nachtsimulatie.

Vergunningen

Agro AdviesBuro adviseert zaadbedrijven en tuinbouwbedrijven op het gebied van onder meer bestemmingsplannen en vergunningen, techniek, energie, CO2-emissie, aardwarmte en bedrijfskunde.

Sinds de start van Seed Valley zes jaar geleden heeft zich rond de kern van Noord-Hollandse veredelaars en zaadtechnologiebedrijven een divers netwerk van kennispartners gevormd. Op dit moment zijn er 21 zaadbedrijven, dertien kennispartners en drie ondersteunende overheden aangesloten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer