Zaaitechniek: meer wegen naar Rome (video)

Zaaitechniek staat in de belangstelling van akkerbouwers. De velddemonstratie met zeven verschillende zaaimachines van DLV Plant in Lelystad trok woensdagmiddag ruim honderd belangstellenden.

Zaaitechniek%3A+meer+wegen+naar+Rome+%28video%29
© Han Reindsen, Nieuwe Oogst

Het ging om machines van Amazone, Claydon, Kongskilde, Lemken, Väderstad en Vogel en Noot. Het merk was tijdens de demo ondergeschikt aan de techniek.

De fabrikanten passen verschillende technieken toe om tot een goed zaairesultaat te komen: zaaien met dubbele schijf, enkele holle schijf, kouter, nokkenrad of pneumatisch.

Relatieve nieuwkomers

Wat het beste systeem is, is volgens Laurens Persoon van DLV Plant onder andere afhankelijk van de soort grondbewerking, gebruik van groenbemesters, bouwplan en omvang van het bedrijf.

Vooral de aandacht voor niet kerende grondbewerking en meer groenbemesters vraagt om andere zaaitechnieken. Dat geeft kansen voor relatieve nieuwkomers als Claydon en Väderstad.

Naast het zaaibed, juiste ras en moment van inzaai is ook een goede zaaitechniek van cruciaal belang voor het uiteindelijke teeltsucces.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer