Top vijf Informatiecentrum derde kwartaal 2014

Het Informatiecentrum heeft in het derde kwartaal van 2014 3.500 telefoontjes en e-mails van leden beantwoord. Hieronder een toelichting op de meest besproken onderwerpen.
1. Beleidsinzet mest: Leden willen weten wat de invoering van de fosfaatreferentie voor hun bedrijf gaat betekenen. Ze informeren naar de pilot bedrijfsspecifieke fosfaatgebruiksnorm, naar de regeling voor herstelbemesting en ze melden problemen bij de aanvraag van derogatie. Vanaf half augustus vragen leden om een verlenging van de uitrijperiode te bepleiten.
2. eHerkenning: Leden wil weten waarvoor het nodig is, wat de achtergrond is en of het verplicht is. Velen willen weten hoe ze gebruik kunnen maken van het ledenvoordeel.
3. Nieuw GLB: Akkerbouwers zijn bezig met het bouwplan voor het volgende seizoen en vragen naar de voorwaarden voor de vergroeningspremie. Welke vanggewassen en natuurpakketten tellen mee? Leden melden tevreden te zijn over de inzet van de vakgroep en het resultaat met betrekking tot vanggewassen. De gevolgen voor de vaststelling van betalingsrechten bij ruilen of verhuur/huur van land blijft vragen oproepen.
4. Ruimtelijke ordening en milieu: Leden informeren naar de regelgeving voor NB-vergunningen, ammoniakrechten en omgevingsvergunningen.
5. Boycot: Na het afkondigen van de Russische boycot van Europese land- en tuinbouwproducten melden leden schade en vragen ze inzet voor een compensatieregeling. Verder vragen ze naar de lijst met producten en de voorwaarden voor de regeling.
De medewerkers van het Informatiecentrum staan dicht bij de praktijk. Neem contact op met vragen of suggesties over belangenbehartiging en lidmaatschap en voor korte adviesvragen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer