SDE+-subsidie biedt kans

Fase 5 van de SDE+-subsidie is vanaf 29 september geopend. Deze fase maakt het mogelijk om SDE+-subsidie aan te vragen voor zonnepanelen met een basisbedrag van 13 cent per kilowattuur.

Ilona van HarsselaarTot nu toe is er slechts 14 procent van de subsidiepot geclaimd. De verwachting is dat de meeste agrariërs wachten op de laatste fase. In verband met de te verwachte toeloop van aanvragen is het dan ook van belang dat agrariërs zo snel mogelijk na de openstelling van fase 6 hun aanvraag indienen.
De huidige SDE-regeling bestaat uit periodes waarin de hoogte van de subsidie varieert. Hoe later in het jaar de subsidie wordt aangevraagd, hoe hoger de bijdrage van het Rijk. Op 3 november om exact 17.00 uur begint de laatste fase van dit jaar waarin een subsidie van 14,7 cent is te ontvangen. Hiermee komt de terugverdientijd van een grote installatie ook tussen de vijf en tien jaar te liggen.
Agrariërs die een beeld willen krijgen van de terugverdientijden, kunnen kijken op de website www.vraagbundelingzonnepanelen.nl/voorbeeld-berekeningen.

Grootverbruikers

LTO Energie is vanuit het succesvolle Vraagbundelingsprogramma waarin meer dan 450 installaties zijn geplaatst nu ook een speciaal traject gestart voor de grootzakelijke leden. LTO-leden met een grootzakelijke aansluiting kunnen zich melden bij LTO Energie via (088) 8886789 of via www.vraagbundelingzonnepanelen.nl.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer