Burgemeester+Kampen%3A+miscommunicatie
Nieuws
© Waterschap Groot Salland

Burgemeester Kampen: miscommunicatie

De miscommunicatie rond het vrijgekomen giftige blauwzuurgas bij de brand gisteren in Kampen zou komen door een informatievoorsprong van burgemeester Bort Koelewijn.

Dat zei Koelewijn op de informatiebijeenkomst vanmorgen in het stadhuis van Kampen, meldt RTV Oost.

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio IJsselland liet de pers gisteren weten dat er geen blauwzuurgas was vrijgekomen. De burgemeester vertelde op hetzelfde moment dat er wel giftig blauwzuurgas in de rook zat.

Blauwzuurgas

Koelewijn neemt het op voor de Veiligheidsregio IJsselland, geeft RTV Oost aan. Hij zegt dat de woordvoerder de informatie nog niet had en geen paniek wilde creëren door geruchten en daarom hield hij vol wat hij wist, namelijk dat er geen blauwzuurgas was.

In totaal kwamen er zo'n 25 mensen op de informatiebijeenkomst van gemeente Kampen af.

Asdeeltjes

Het is nog steeds niet duidelijk of zich in de omgeving en op landbouwgrond neergedaalde asdeeltjes schadelijke stoffen bevinden, geeft een woordvoerster aan. 'We hopen daar snel antwoord op te krijgen.'

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / 0°
  40 %
 • Woensdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer