Ik ga dit jaar niet meer beregenen. Moet ik toch een bedrijfswaterplan insturen?

Ja, juist nu is het heel verstandig om een bedrijfswaterplan op te stellen. Als u nu uw bedrijfswaterplan indient bij het waterschap, bent u helemaal klaar om komend voorjaar al gebruik te maken van de extra beregeningsmogelijkheden die het nieuwe beleid biedt.

In grote delen van Noord-Brabant gaat het om het maken van nieuwe beregeningsputten en het vergroten van de pompcapaciteit voor alle gewassen. Voor andere delen gaat het uitsluitend om het opheffen van het voorjaarsverbod voor graslandberegening en het urenverbod. Anders gezegd: u wordt weer baas over uw eigen regeninstallatie.
Het indienen van een bedrijfswaterplan moet gepaard gaan met een meldingsformulier. Voor grondwaterberegening in de beheersgebieden van de waterschappen Aa en Maas en Brabantse Delta zijn die formulieren er al. Als uw wilt, kunnen wij u die toesturen en/of voor u invullen. Voor waterschap De Dommel komen deze formulieren tegen het einde van het jaar beschikbaar.
Waterschap De Dommel heeft aangekondigd ook aan het nieuwe beleid mee te werken, zoals u vorige week heeft gelezen in Nieuwe Oogst.
Momenteel zijn er al 350 bedrijfswaterplannen door ZLTO opgesteld.
Als u ook behoefte heeft aan een bedrijfswaterplan om zodoende met minder regels meer flexibiliteit te krijgen, dan vernemen wij dat graag. Wij zorgen ervoor dat een van onze adviseurs u belt voor het maken van een afspraak. Onze adviseurs kunnen precies aangeven welke mogelijkheden het nieuwe beleid voor u biedt.
Heeft u nog vragen over het bedrijfswaterplan, dan kunt u altijd contact opnemen met de ZLTO Informatielijn via (073) 2173333.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer