Basisscholen+planten+60%2E000+bloembollen
Nieuws
© ibulb

Basisscholen planten 60.000 bloembollen

Dit najaar planten 200 klassen verspreid over Nederland 60.000 bloembollen in hun schooltuinen.

Het initiatief komt van iBulb, de organisatie die zich bezighoudt met het uitvoeren en financieren van promotie, technisch onderzoek en het markttoegankelijk maken van bloembollen, bolbloemen en bollen op pot

‘Het is wetenschappelijk bewezen dat spelen in en met een natuurlijke omgeving bijdraagt aan een evenwichtige en gezonde ontwikkeling van kinderen’, zegt de organisatie.

Kennismaking

iBulb wil met het bolleninitiatief kinderen kennis laten maken met de natuur. Aan het begin van dit schooljaar konden basisscholen in Nederland zich inschrijven voor een Bulbs4Kids pakket. In het pakket zitten 300 bloembollen, 30 schepjes, 30 Bulbs4Kids boekjes, 30 stekers en lesondersteuning.

Weer

 • Zaterdag
  11° / 2°
  50 %
 • Zondag
  9° / 4°
  50 %
 • Maandag
  8° / 3°
  70 %
Meer weer