Bons schittert opnieuw in Hoornaar

Met het derde dagkampioenschap in Hoornaar op rij schitterde Nico Bons vorige week zaterdag op een van de betere regionale keuringen van het land voor zwartbont.

Pieter StokkermansDit keer was de titel voor NRM-kampioene Koba 191 (V. Jasper). Ze won eerder deze dag de middenklasse, vóór stalgenote en eveneens Jasper-telg Bons Holsteins Ella 175. Bons had tevens de beste bedrijfsgroep van de dag. Hij werd enigszins overdonderd door het succes. ‘Het blijft afwachten. De concurrentie in deze regio is groot.’
De prooi bij de oudere koeien was voor Mailing-dochter Bons Holsteins Ella 158, van Bons. Zij werd tevens uierkampioene en eiste bij de laatste NRM achter Koba 191 de reservetitel oud op. Bij de oudere koeien bleef Ella overigens James-dochter Wilhelmina 401 van eeuwige rivaal Teus van Dijk uit Giessenburg voor. Die laatste, tienjarige, koe kreeg wel de Duurzaamheidsprijs.
De vaarzenklasse leverde eveneens de reservetitel op voor Van Dijk, dit keer met Gilette Windbrook-nazaat Geertje 567. Hier won plaatsgenoot De Bruin met Goldwyn-dochter Margriet 387.

Roodbont

Bij de oudere koeien roodbont was Bons eveneens succesvol met Talent-dochter Aaltje 84. Deze koe met veel ribwelving en een hoog achteruier bleef hier Lawn Boy-dochter Johanna 145 voor, die de beste roodbonte uier van de dag had. Eigenaar Pellikaan-De Jong uit Meerkerk leverde ook de beste bedrijfsgroep roodbont.
De kampioen jong, Annie 127 (V. Joyboy), komt eveneens uit stal Pellikaan. Ze bleef de super geuierde Fidelity-dochter Conny 234 van maatschap Bakker uit Ottoland voor.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer