10%2D10%3A+Dag+van+de+Duurzaamheid+%28video%29
Nieuws
© Ugenda

10-10: Dag van de Duurzaamheid (video)

Nederland staat vandaag in het teken van duurzaamheid. Particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden doen op de landelijke Dag van de Duurzaamheid mee aan duizenden activiteiten.

'Samen laten we zien dat duurzaamheid past in ons dagelijks leven en we een 'groene' samenleving hebben en willen', stelt Urgenda.

Bij deze organisatie konden mensen hun initiatieven en activiteiten voor de Dag van de Duurzaamheid indienen. Urgenda is een non-profitorganisatie die zich inzet voor duurzaamheid.

Voorlezen

Op duizend basisscholen worden vrijdag zeventig kinderen voorgelezen door prominente Nederlanders, burgemeesters, wethouders, ouders en leerkrachten.

Na het voorlezen en een gesprek over verschillende aspecten van de natuur gaan de kinderen nadenken en praten over hoe ze hun school meer natuurvriendelijk kunnen maken. Prinses Laurentien gaat naar de Daltonschool Neptunus in Amsterdam.

Low

In Utrecht is de slotdag van het Low Car Diet. Een maand lang probeerden 1.150 mensen van honded bedrijven hun dagelijkse reis goedkoper, schoner en gezonder af te leggen.

ANP

Weer

 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  30 %
Meer weer