Praktijkschool+beweiding+van+start
Nieuws
© Weidecoach

Praktijkschool beweiding van start

Adviseurs of begeleiders in de melkveehouderij die groepen melkveehouders willen begeleiden en ondersteunen in de FarmWalk kunnen zich nu inschrijven voor de Praktijkschool voor Beweiding.

In 2015 zal de Praktijkschool voor de derde en voorlopig laatste maal georganiseerd worden door Stichting Weidegang. Er is plek om dertig WeideCoaches opleiden.

Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 31 oktober inschrijven door een mail te sturen naar Jessica Cornelissen. De opleiding start in de tweede helft van januari.

Trainen vakmanschap

WeideCoaches zijn professionele coaches die alles weten over het gras, de bodem en beweidingsplannen en die het vakmanschap hierover kunnen trainen bij melkveehouders.

Door hen te helpen de focus jaarrond op het gras te leggen halen ze meer uit hun gras: meer werkplezier, tevreden koeien en meer opbrengsten.

WeideCoaches

Sinds 2013 zijn er ruim veertig WeideCoaches opgeleid, afkomstig van mengvoerbedrijven, accountants, en diverse adviesbureaus gericht op de melkveehouderij. Daarnaast zijn docenten van MAS-sen en HAS-sen opgeleid tot WeideDocent.

· Klik hier voor de flyer van Praktijkschool voor Beweiding voor WeideCoaches.

Weer

 • Zaterdag
  16° / 11°
  20 %
 • Zondag
  16° / 11°
  75 %
 • Maandag
  18° / 14°
  50 %
Meer weer