NVV opent meldpunt 'valse' lesstof (video)

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders heeft vandaag het meldpunt ‘Valse Lesstof’ geopend. Iedereen kan met ingang van vandaag op dit meldpunt, meldingen kwijt van suggestieve, foute, misleidende en/of niet objectieve lesstof over de landbouw.

NVV+opent+meldpunt+%27valse%27+lesstof+%28video%29
© 123RTF eenmalig gebruik

De NVV roept alle agrarische belangenbehartigingsorganisaties op om zich bij dit initiatief aan te sluiten en hun leden te wijzen op het meldpunt.

LTO spant zich al langer in voor correcte lesstof op scholen. De organisatie had hier al in 2007 aandacht voor en opende ook toen een meldpunt.

Gekleurde informatie

Lesboeken en lespakketten op basis- en middelbare scholen blijken vaak valse of gekleurde informatie te bevatten over de Nederlandse landbouw en over Nederlandse boeren.

In lesmateriaal van de organisatie Maandtaak stond onlangs te lezen:'Veel boerderijen hebben tegenwoordig meer weg van dierenfabrieken, omdat de dieren in de bio-industrie amper buiten komen en veelal worden vetgemest'.

Zwartboek

De NVV zal aan de hand van de meldingen over ‘valse lesstof’ een zwartboek maken en deze aanbieden aan de Tweede Kamer. Zij vragen de Kamer daarbij steun voor ons streven naar deugdelijk en objectief onderwijs over de Nederlandse landbouw.

LTO en NVV willen verder in gesprek treden met onderwijsorganisaties en uitgevers van schoolboeken om ervoor te zorgen dat de informatie die in de toekomst op scholen wordt gegeven over de Nederlandse landbouw afgewogen en objectief is.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  21° / 11°
  20 %
 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
Meer weer