RFC onder groene loep

De fabriek Royal FrieslandCampina (RFC) in Veghel kan het energie- en waterverbruik fors reduceren, stelt het Green Team. De duurzaamheidsexperts denken daarbij aan mogelijkheden van zonnepanelen tot warmtereductie.

Een team van tien duurzaamheidsexperts onderzocht in het kader van The Green Quest mogelijkheden om te besparen op energie en water. Donderdag werd de eindconclusie gepresenteerd. Het leverde in totaal 22 adviezen op om deze ontromingsfabriek verder te verduurzamen. Dat kan leiden tot een reductie van het energieverbruik met 41 procent en een reductie in watergebruik van 12 procent per ton product.
Verder is er het advies om prestatie-eisen te stellen aan leveranciers. Volgens woordvoerder Jan Willem ter Avest van FrieslandCampina geldt dit niet enkel voor boeren: ‘Er zijn ook producenten van halffabricaten waar eisen aan worden gesteld. Dat is op zich niet bijzonder, zulke eisen stellen onze afnemers ook.’
Ter Avest verwacht overigens niet dat alle eisen worden gehonoreerd: ‘Naast deze adviezen hebben we met Foqus planet een eigen duurzaamheidsrichting, die ook melkveehouders betreft. Een deel van de Green Team-adviezen zit in Foqus planet, dat binnenkort wordt herzien. Wellicht zullen sommige van deze tips hierbij worden doorgevoerd’, legt Ter Avest uit.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer