Relatiebeheerder in plaats van opvolger

Jan ter Maaten is geen medeopvolger van het melkveebedrijf van zijn ouders in Spanga geworden. Hij heeft zich wel een tijdje in die rol gezien. Zijn broer Henri is nu bezig het bedrijf over te nemen. ‘We zaten eerst in Overberg bij Veenendaal, maar daar was geen kans om uit te breiden. Ook de grondprijs in Spanga was veel aanlokkelijker. Dus is het aantal koeien verdubbeld naar zeventig en hebben we in Spanga de beschikking over 30 hectare grasland rond de boerderij’, vertelt Ter Maaten.
Hij koos uiteindelijk voor een functie bij agrarisch uitzendbureau HRpm in Dronten. ‘Fijn werk. Wij werken veel met studenten. Die zijn heel flexibel. In de drukste perioden hebben wij ruim vijftig man in het veld.’ Met CAH Dronten in de achtertuin verwacht Ter Maaten dat het agrarisch uitzendbureau groeikansen heeft.
Het werk gaf hem een bredere visie op de landbouw. ‘Ik was natuurlijk een pure melkveehouderijman. Van pootaardappelen wist ik niet veel. Daarin heb ik me verdiept. Het blijkt dat het heel wat intensiever is dan ik had gedacht.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer