'Cursus draagt bij aan licence to produce'


Tien cursisten legden met goed gevolg de basiscursus Vleeskuikenhouderij af. Vrijdagmiddag ontvingen zij in Weert op het bedrijf van Jolanda van de Kruijs het certificaat dat hoort bij de 'Regeling houders van dieren'.


%27Cursus+draagt+bij+aan+licence+to+produce%27
© Agricontent

De cursus is voor mannen en vrouwen wiens toekomst in de pluimveehouderij ligt, maar die daarin geen opleiding hebben genoten. 'De cursus is ingevuld en opgezet vanuit de vleeskuikenhouderij zelf. De deelnemers waren de founding partners', geeft scholingsconsulente Dineke Rietveld aan.

Over het belang van de cursus zegt Rietveld: 'Een van de deelnemers zei het heel treffend: de curus draagt bij aan onze kennis en kunde van de sector, dus aan je licence to produce. De vleeskuikenhouderij heeft bestaansrecht met gekwalificeerde ondernemers en medewerkers.'

Acht bijeenkomsten

De cursus bestond uit acht bijeenkomsten. Onderwerpen die de revu passeerden waren: vleeskuikens in de keten, kengetallen, koppelcontrole & kuikensignalen, hygiëne & biosecurity, huisvesting & klimaat, voeding en gezondheid & welzijn.

'Het was echt maatwerk', geeft Rietveld aan. Ze is blij met het verloop van de cursus. Het was voor het eerst sinds jaren dat er weer een groep uit de vleeskuikenhouderij werd opgeleid.

De 'basiscursus Pluimveehouderij' is vraag gestuurd. 'Dat wil zeggen: wanneer er belangstelling is, dan draaien we hem. De eerste aanmelding heb ik al weer binnen', aldus Rietveld.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer